“Aku kat situ sump4h aku tak sentuh kau aku record je do” Pelaku buuIi tampil merayu.

PETALING JAYA: Warganet berharap ibu bapa kepada mangsa buli untuk tidak senang menerima maaf selepas anak mereka mengalami pengalaman yang pahit dan sakit dibuIi oleh individu-individu tidak bertanggungjawab.

Menerusi tangkap layar perbualan peIaku-peIaku dan ibu bapa mngsa buIi di sebuah sekolah berasrama penuh yang terletak di Kuala Kangsar, Perak, mereka merayu dimaafkan dan memohon penjaga mngsa untuk tidak melakukan lap0ran p0lis.

“Kami semua nak mintak maaf sangat-sangat dekat pihak kau terutama kau (mngsa), ibu bapa (mngsa) dan semua orang. Kami sedar apa yang kami buat tu salah sangat-sangat.

“Kau (mangsa), aku (peIaku) nak mintak maaf sebab mengaibkan kau sebab rakam kau apa semua, aku harap sangat-sangat tolonglah jangan buat lap0ran p0lis, tolong la, kau je harapan weh sumpah lepas kita orang tak kac@u kau dah,” kata pelaku di dalam tangk4p layar perbualan WhatsApp.

Tangkap layar tersebut disiarkan oleh jnmalaysia menerima pelbagai reaksi oleh netizen yang rata-ratanya mengharap pelaku-pelaku itu kekal dikenakan huk0man dan ibu bapa mngsa tidak menarik lap0ran mereka.

“Kalau anak saya, kau minta maaflah macam mana pun, rep0rt tetap rep0rt. Tak boleh tolerate dengan bully. Mngsa tu physically and mentally hurt tau. Tindakan yang sewajarnya perlu untuk pelaku. Supaya jadi pengajaran dekat diri sendiri dan orang lain,” ciap myjassaramli.

“Oh nama adik yang kena tumb0k ni (nama mngsa) ya..kepada ibu bapa adik (mangsa) teruskan report p0lis! It’s a good thing they won’t hurt adik anymore but there’s no guarantee they will not run for the others pulak,” ciap chubbb__.

“Untuk kebaikan masa depan negara agar semua ambik pengajaran terhadap k3s macam ni dan seangkatan dengannya, saya cadang keluarga mngsa teruskan buat laporan p0lis,” ciap ShahrilYusof.

“Semoga masuk penj4ra la budak-budak ni. masa puk0l sikit pun tak reti fikir. 0tak semua kat lutut. Semoga adik and family teruskan buat laporan p0lis. Jangan bagi muka,” ciap aidateddy.

“Dia merayu minta maaf sebab dah kantoi satu Malaysia. Kau fikir masa depan kau je, habis masa depan orang yang kau belas4h tu? Entah dia ada internal bIeeding pastu sakit sepanjang hidup ke, trauma lagi kot depressed, anxiety. Kenapa nak tunggu maktab bukak baru nak mintak maaf?” ciap TiadaC@rut.

Tular Remaja Kena BuIi, Azhan Rani Luah Rasa Kesal – “Allahuakbar, Aku Pun Pernah Jadi Budak Asrama, Faham Situ4si Budak Tu.”

Bukan sahaja meraih perhatian ramai, malah rakaman video tersebut turut mendapat perhatian di kalangan selebriti tanah air.

Pelakon Azhan Rani misalnya turut berkongsi pendapat berhubung rakaman terbabit seterusnya meluahkan rasa kesaI terhadap apa yang berlaku.

“Aku nampak ni kat Twitter. Allahuakbar, aku pun pernah jadi budak asrama. Aku faham situ4si budak kena ragg!ng tu.

“Dan yang bajet hero, acah-acah ayahanda asrama tu pun aku paham. Lagi d4syat dia buIi orang, dia akan rasa lagi famous, rasa hebat, dan makin tinggi darjat dia. Tu dia la yang rasa,” tulisnya pada ruangan kapsyen di Instagram.

Azhan atau nama sebenarnya Azhan Abdul Rani pada masa sama turut mengharapkan moga tiada keced3raan serius berlaku kepada mngsa buIi terbabit.

“So aku open kat sini buat lauk sarapan jabatan netizen untuk letakkan kat mana darjat budak ajet2 hero bongok ni. Kot-kot la boleh buatkan mak abah diaorang hati berbunga2 bangga. mana la tau.

“P/s : semoga Allah pelihara adik baju merah tu. harap takde keced3raan serius.,” tulis Azhan lagi.

Meninjau pada ruangan k0men, rata-rata menyatakan rasa tidak puas hati mereka.

sumber: utusan via trendingsangat

Be the first to comment on "“Aku kat situ sump4h aku tak sentuh kau aku record je do” Pelaku buuIi tampil merayu."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*