[VIDEO] Kenang jasa r4kyat Malaysia, bapa Ainul Mardhiah tekad bantu mngsa BANJlR.

Jika kita masih ingat akan kisah adik Ainul Mardhiah iaitu b4yi yang menghid4p tum0r di bahagian mulut dan diterbangkan ke London untuk menjalani pembed4han, pasti akan tersenyum apabila mendengar khabarnya yang kian pulih.

Bayi kesayangan rkyat Malaysia ketika itu mendapat perhatian ramai dan turut dibantu d0ktor pakar kelahiran Malaysia yang berkhidmat di United Kingd0m untuk menjalani pembed4han di sana.

Kenang kebaikan r4kyat Malaysia.

Berkat usaha banyak pihak serta doa yang tak pernah putus dari rakyat Malaysia, pembed4han tersebut berjaya dan adik Ainul Mardhiah kini sudah boleh berjalan dan kembali sihat.

Terkenangkan kebaikkan dan bantuan yang cukup besar terhadap anaknya, bapa kepada adik Ainul telah bertekad untuk sama-sama menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan terutamanya kepada mngsa-mngsa banjir di Selangor ketika ini.

Usaha beri bantuan semampunya.

Menerusi perkongsiannya di Facebook, Ahmad Safiuddin memaklumkan yang dia sangat berterima kasih dengan bantuan yang pernah jutaan rkyat Malaysia berikan kepada mereka dan ini masanya untuk dia membalas budi walaupun tidak seberapa.

Dia yang mengusahakan perniagaan barangan runcit dan memiliki pasar mini sendiri di Melaka akan mengedarkan barangan makanan kepada mngsa-mngsa banjir di Selangor..

Akan hantar dari Melaka ke Selangor

Walau bagaimanapun, Ahmad Safiuddin mengakui tidak dapat memberikan banyak namun sumbangan yang diberikan diharap mampu meringankan sedikit beban mangsa-mangsa banjir yang terjejas.

Dia juga turut mengumpulkan barangan yang diinfaqkan orang ramai dan membawanya  sama ke Selangor dari Melaka.

 

Dikesempatan itu, Ahmad Safiuddin mengakui sama sekali tidak akan melupakan segala jasa baik rakyat Malaysia dan syukur Alhamdulillah anaknya kini membesar dengan baik serta ceria.

Barang bantuan yang disediakan dan telah dikumpulkan akan mula dibawa ke Selangor bermula Rabu dan berharap agar segala urusan dipermudahkan.

Sumber: Facebook Ahmad Safiuddin

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Kenang jasa r4kyat Malaysia, bapa Ainul Mardhiah tekad bantu mngsa BANJlR."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*