Wanita bersaIin dalam bnjir, jiran2 bantu redah air paras leher selamatkan BAYl.

Mngsa-mngsa bnjir yang berlaku di beberapa buah negeri di Semenanjung Malaysia khususnya di Selangor telah membuatkan ramai rkyat Malaysia terkesan.

Mana tidaknya keadaan mereka yang terputus bekalan makanan dan ada juga yang masih terperngkap didalam banjir membuatkan warganet yang melihat berasa hiba lebih-lebih lagi banyak video tular di media sosiaI..

Mahu bersaIin dalam b4njir.

Salah satunya adalah perkongsian daripada seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @tutynooamalina apabila memuat naik video keadaan mereka cuba membantu seorang wanita yang ingin bersalin dalam rumahnya yang ditenggelami air.

Dalam perkongsian video tersebut, dapat didengar bunyi suara b4yi men4ngis dan jer!tan meminta tolong seorang wanita.

Jiran tetangga yang berada. Berhampiran wanita tersebut juga segera memanjat tembok dan meredah bnjir separas leher untuk menghulurkan bantuan.

Syukur, wanita tersebut akhirnya selamat melahirkan bayi walaupun dalam keadaan sangat tidak selesa.

Ramai juga yang ibu bersalin dalam banjir.

Perkongsian yang dibuat oleh @tutynooramalina itu telah mendapat perhatian ramai kerana berasa simpati dengan situasi yang dihadapi oleh wanita tersebut.

Bersalin di rumah dalam keadaan air banjir di paras yang membahayakan memang sesuatu yang sukar lebih-lebih lagi tanpa sebarang persediaan yang cukup.

Sumber: TikTok @tutynooramalaina

Via omm

Be the first to comment on "Wanita bersaIin dalam bnjir, jiran2 bantu redah air paras leher selamatkan BAYl."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*