[VIDEO] Usahawan Niat Beri Kereta 4×4 Baru, Abang Viva t0lak jika untuk marketiing.

Nama Azwan Omar ketika ini sedang hangaat diperkatakan kerana menjadi Unsung Hero buat mngsa-mngsa banjir di sesetengah tempat.

Dia yang secara sukareIa datang menyelamatkan dan membantu mngsa-mngsa di kawasan yang dit!mpa benc4na bnjir dengan b0t persendiriannya telah digeIar ‘Abang Viva’ memandangkan menaiki kereta tersebut berbekaIkan RM50 dari Melaka.

Kisahnya tular dan mendapat perhatian media serta orang ramai sehingga ada usahawan yang ingin memberikannya kereta untuk kegunaan peribadi memandangkan jasa yang ditumpahkan kepada mngsa-mngsa banjir cukup besar.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh SHALICIOUS®️ (@shahasan22)

Berjaya hubungi Abang Viva.

Selepas hampir sehari mencari ‘Abang Viva’ di media sosial, usahawan wanita yang dikenali sebagai Sha Hassan telah berjaya menghubungi pemuda tersebut dan bertanyakan kesudiannya untuk menerima pemberian tersebut.

Namun, Azwan dilihat belum memberikan kata putus dan sempat bertanyakan secara jujur sama ada pemberian tersebut untuk tujuan marketing ataupun tidak.

Tanya ni untuk marketing atau bukan

Menurut Azwan lagi, dia tidak mahu terikat dengan mana-mana sy4rikat atau badan bukan kerajaan (NGO) dan merasakan bukan orang senang untuk menyelenggara kereta yang agak mahal seperti 4×4 andai menggunakan kereta sebegitu.

Walau bagaimanapun, usahawan tersebut sama sekali tidak memaksa dan hanya berniat baik mahu memberikan hadiah buat insan berjasa seperti pemuda tersebut.

Ris@u tak mampu bayar maintenance.

Buat masa ni jangan g4nggu Abang Viva, dia sibuk bantu orang.

Justeru itu, usahawan berkenaan meluahkan rasa syukur kerana dapat menghubungi Azwan sendiri dan bersedia untuk dihubungi kembali andai pemuda itu setuju untuk menerima pemberian ikhlasnya.

Dalam pada itu, Sha Hasan turut memohon orang ramai tidak mengg4ngu ‘Abang Viva’ buat masa ini memandangkan dia sedang sibuk menerusikan misi bantuan di kawasan bnjir dan memerlukan rehat secukupnya selepas berhari-hari diatas bot.

Dia memang betul2 ikhlas menolong.

Menjengah ke ruangan k0men, ramai yang memuji respon dari Azwan Omar yang dilihat begitu humble walaupun sudah mendapat perhatian ramai.

Mereka juga berasa kagum dengan pemuda berusia 28 tahun itu kerana langsung tidak mengambil kesempatan dan tetap meneruskan misi menyelamat dan bantuan kepada mngsa-mngsa banjir.

Sumber: Instagram @shahasan22, TikTok @AyuKohaye71

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Usahawan Niat Beri Kereta 4×4 Baru, Abang Viva t0lak jika untuk marketiing."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*