Sibuk jaga anak & DlET, Wawa Zainal aIami g4strik kr0nik – “Usus Iuka!”

Pelak0n dan usahawan p0pular, Wawa Zainal mengalami g4strik meIampau sehingga terpksa dimasukkan ke sebuah h0spital, kelmarin ak!bat mengamaIkan DlET bagi menurunkan berat b4dan.

Menurut lap0ran K0smo! Online, pelakon berusia 30 tahun itu berkata diser4ng peny4kit tersebut sehingga menyebabkan ususnya Iuka selepas menjalani pemeriksaan dengan menggunakan peralatan kamera.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)

“Saya dah dibenarkan pulang semalam. Kena tahan wad satu malam sahaja. Sebenarnya saya sudah mengalami s4kit peruut sejak empat hari lalu. Saya dah makan macam-macam ubat tapi ‘tak jalan’ (sembuh).
“Bila sakit perut jadi semakin ter0k, saya dibawa ke h0spital dan berjumpa dengan pakar Gastroenter0logi untuk masukkan kamera dalam perut. Jadi dapat tahu g4strik saya dah Iuka,” katanya.

Pelakon drama Patahnya Sebelah Sayap itu berkata, dia mengakui kadang-kala tidak makan kerana terlalu sibuk menguruskan b4yinya selain faktor mahu menguruskan badan.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)

“Saya jaga b4yi. Jadi kalau malam selalu lapar. Tapi saya tak makan sebab nak turunkan berat badan. Tak mahu makan banyak sebenarnya.
“Lagi pun saya pernah alami g4strik tapi tidak seter0k seperti sekarang. Sehinggalah saya mengalami s4kit perut yang ter0k selama beberapa hari sebab usus luka,” ujarnya.

 

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)

Malah, ibu kepada empat cahaya mata itu juga memaklumkan ingin menurunkan berat sekitar empat kilogram (kg) sahaja daripada 52kg ketika ini selepas bersalin.

Sumber: Kosmo! Online (Mohammad Shahemy Azmi) , Wawa Zainal

Via omm

Be the first to comment on "Sibuk jaga anak & DlET, Wawa Zainal aIami g4strik kr0nik – “Usus Iuka!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*