Wanita Mengaku Pemilik Matahari, Tunt0t Bayaran Dari Setiap Manusia Di Bumi Yang Menggunakannya

Matahari merupakan pus4t sistem suria yang dikelilingi oleh 8 buah planet termasuk planet Bumi yang dihuni oleh manusia zaman sekarang. Usia matahari dianggarkan 4.603 bilion tahun. Pancaran cahaya dan haba daripada matahari merupakan sumber penting untuk membekalkan tenaga kepada hidupan di muka Bumi.

Pada tahun ini, tuIar mengenai seorang wanita yang mendkwa dirinya adalah pemilik matahari dan menuntut setiap manusia di muka Bumi untuk membayar setiap penggunaan mereka terhadap cahaya matahari kepadanya.

Kalau anda dengar, mesti ingatkan dia sedang membuat lawak bukan? Tapi wanita yang dikenali sebagai Angeles Duran yang berasal dari Galicia, Sepany0l ini siap mendaftarkan dirinya sebagai pemilik matahari di sebuah m4hkamah di Spany0l.

Berdasarkan undng-undng antarabangsa, tiada mana-mana negara yang boleh menuntut hak milik keatas atas benda-benda yang berada di luar angkasa dan ini termasuklah matahari.

Tapi Angeles Duran yang pernah menuntut jurusan kejururawatan dan perundangan mendkwa dia sememangnya mengetahui haI tersebut tapi mempertikaikan undng-undng itu hanya menyebut negara dan bukanlah orang perseorangan seperti dirinya.

“Tak ada larangan untuk itu. Tuntutan didukung huk0m. Saya tidak bod0h, saya tahu huk0m,” kata Angeles Duran.

Jadi dalam hal itu, dia atau sesiapa orang yang lain boleh menuntut sebagai pemilik matahari dan dalam hal itu, kebetulan dirinya yang meIakukannya terlebih dahulu.

Tambahnya lagi dia mendapat inspirasi daripada tindakan seorang lelaki di Amerika Syarikat yang mendkwa dirinya sebagai pemilik bulan dan beberapa planet yang terdapat di sistem suria.

Pada 21 Mac 2021, Angeles telah mengajukan dokumen tuntutan dirinya sebagai pemilik Matahari di mahkamah dan antara isi d0kumen tersebut adalah menuntut bayaran dari setiap orang atau manusia yang menggunakan tenaga dan cahaya Matahari yang didkwa miliknya.

Menurutnya,hasil daripada wang tuntutannya nanti akan digunakannya untuk menyelesaikan masalah kelaparan dan kem!skinan di dunia ini selain untuk kegunaan sendiri.

Sebelum ini, Angeles pernah menyaman eBay kerana membuang iklannya untuk menjual plot di beberapa kawasan di matahari dari website mereka.

Sewaktu iklannya masih belum dibuang, Angeles dikatakan berjaya mejual sebanyak 1000 pl0t dan setiap pembeli diberikan sijil.

Sumber BT

Be the first to comment on "Wanita Mengaku Pemilik Matahari, Tunt0t Bayaran Dari Setiap Manusia Di Bumi Yang Menggunakannya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*