“Kub0r Isteri Masih Merah Lagi Dah Sib0k Nak Kahwin” LeIaki Ini Teg0r Sikap Netizen Buat Ramai Setuju

Baru-baru ini h4ngat sedang diperkatakan pelawak Shuib Sepahtu mengakui ada mengenali wanita lain selepas hampir lima bulan pemel3rgian isteri tercinta, Allahyrhamah Siti Sarah.

Maka, ramai netizen mula memberi pelbagai reaksi dan persepsi tentang perkembangan terbaru Shuib. Ada yang menyifatkan terlalu awal untuk dibicarakan mengenai perkara itu.

Seorang pencer4mah m0tivasi terkenal, Fadzli Aziz menepiis pandangan netizen dan mengulas tentang perkara ini. Mari kita fahami.

 

Mungkin ada orang mar4h bila baca berita ni.

“Kub0r isteri masih merah lagi dah sib0k nak kahwin”.

“Macam cepat sangat je”.

“Tak boleh f0kus anak dulu ke?”.

Kita yang menulis ni sambil duduk bersantai, berehat dan mungkin sambil-sambil skr0l Fb terus bagi k0men.

Lepas k0men dah lupa. Kita masih dengan kehidupan kita masing-masing. Apa terjadi pada orang tu pada masa akan datang pun kita tak ikut rapat-rapat dah.

Pada saya jangan kita mengukur keadaan dan keperluan seseorang berdasarkan keadaan kita.

Jangan nilai seseorang berdasarkan prinsip kita.

Selagi ianya tidak bersalahan syarak, maka hormatilah.

Kadang-kadang saya perasan sebahagian anak, apabila mak atau ayah men!nggal, lalu kita tak benarkan mereka berkahwin.

Kita pula dah ada keluarga sendiri, tinggalkan ibu atau ayah kat kampung. Dahlah mak atau ayah berseorangan. Kita pula yang sib0k menyekat keinginan dan keperluan mak atau ayah kita.

Pada umur-umur sebegini mak atau ayah kita akan merasa kesunyian kerana anak-anak tak lagi berada di sisi.

Saat ini menjadi semakin lama semakin sensitif. Cepat terasa walau hal kecil pun. Tambahan lagi yang dah kehiIangan pasangan dan berseorangan pula.

Pada saya bertimbang rasalah kerana setiap orang itu keadaannya tak sama, keperluannya tak sama.

Wallahu aalam.

Reaksi netizan

“Dulu sahabat saya nikah selepas setahun kem4tian suami. Walau ramai org yang mengata, saya sgt gembira dengar berita tu. Alhamdulillah, syukur sgt2 ada lelaki yg sudi berkahwin dan menggalas tanggungjawab sebagai ayah kpd 5 org anaknya. Saya syukur anak2 kawan saya dpt ayah dan dia sudah ada suami utk melindunginya.”

“Maaf ckp lah… org lelaki mmg sng move on. Org ppuan? Memikirkn msa dpn ank² & kedudukan dirinya di akhirat sbgi isteri yg ditgglkan di dunia nanti. Nak kawin smula mmg akn jdi perkara terakhir dlm minda. Ini fakta yg xbley dinafikan sbb dah byk terjdi mcm ni dpn mata. Isteri men!nggal, si suami smpi dah nak pengsan di tanah perkub0ran. Kemain sed!h. Tup² 6 bln kemudian, dah kawin dgn isteri baru.”

Sumber: Fadzli Aziz

Sebelum ini, usahawan k0smetik terkenal Dato Seri Vida ada mengadakan sambutan hari lahir anak sulung pasangan itu iaitu Uwais Al Qarni kerana tidak dapat memenuhi jemputan sebelum ini.

Perkara tersebut dikongsikan DS Vida menerusi sebuah hantaran di Instagram miliknya untuk tatapan peminat.

Membahasakan dirinya sebagai Mama Vida, sedutan video tersebut memperlihatkan anak-anak Shuib begitu mesra dengan usahawan k0smetik itu.

Menjengah ke ruangan k0men, ramai pengikut media sosiaI DS Vida memuji sifat keibuan yang ditonjolkan dalam usaha menceriakan Uwais dan juga adik-adiknya yang lain.

Ada juga k0men-k0men n4kal yang berharap supaya Vida berjodohan dengan Shuib dan menjadi ibu kepada anak-anaknya.

Tidak kurang juga yang mengusiik supaya mendapatkan restu daripada anak DS Vida iaitu Cik B sebelum berjodohan dengan Shuib.

Mateen Tanya Mana Aunty.

Pelawak popuIar, Shuib Sepahtu, 37, mengakui sedang mengenali seseorang, namun, hubungan belum tahap seriius.

Baginya, soaI jodoh diserahkan kepada urusan Allah. Namun, enggan membuang masa, memandangkan usia bukan muda lagi.

“Saya tak0t wujud perbandingan yang sepatutnya tidak berlaku kerana arw4h duduk dalam kelas yang tersendiri dan teratas. Orang baharu pula adalah buku baharu yang tidak boleh dibuat sebagai perbandingan.

“Jujurnya, saya sedang mengenali seseorang, namun, setakat kawan-kawan sahaja, hubungan tidak serius. Kali ini, perhubungan berbeza kerana saya bukan orang bujang yang tidak perlu fikir banyak perkara.

“Saya kini berstatus duda anak empat, jadi saya tidak mahu membuang masa. Saya lebih suka bersikap straight to the p0int jika kalau jumpa calon sesuai. Tetapi, jika tidak sesuai, kena cepat-cepat cari yang sesuai.

Banyak benda besar berlaku dalam hidup membuatkan saya semakin matang. Sekiranya wanita ini ingin mengenali saya, saya terp4ksa gerak dahulu kerana tidak mahu membuang masa,” katanya.

Kredit : BN/OM via trendingsangat.

Be the first to comment on "“Kub0r Isteri Masih Merah Lagi Dah Sib0k Nak Kahwin” LeIaki Ini Teg0r Sikap Netizen Buat Ramai Setuju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*