Awan Yang Mengerunkan Muncul Di Langit Sebelum Matahari Terbenam.

Tular baru-baru ini mengenai satu penampakan awan yang menggervnkan di Australia. Gambar yang menggeruunkan itu telah dirakam oleh seorang jurufoto yang dikenali sebagai Jarvis Smallman.

Awan yang pelik seakan berwajah manusia itu kelihatan amat menggervnkan bagi sesiapa pun yang memandangnya kerana seolah-olah ada ‘makhl0k’ awan r4ksasa sedang memerhatikan manusia di bawahnya.

Jarvis Smallman merakamkan gambar awan pelik tersebut di Hopetoun tepi pantai Australia sebelum matahari terbenam. Dalam gambar yang diambil itu juga menampakkan pelangi di bawah imej awan tersebut. -sajagempak.com

Jarvis Smallman yang baru berusia 14 tahun kagum melihat keunikan awan tersebut dan berasa gembira kerana berjaya merakam gambar hebat itu pada masa yang tepat selepas habis sesi persekolahannya.

By far the coolest clouds I’ve seen so far. It was a bit spooky Being watched by the sky – status yang dimuatnaik dalam akaun Instagram jarvis.s.photography

Jarvis yang meneliti awan tersebut berpendapat wajah ‘manusia’ yang timbul dari formasi awan itu kelihatan seperti ‘The Joker’. Ada juga netizen yang berpendapat awan menggerunkan itu juga menyerupai watak ‘Pennywise’ dalam filem IT.

Jika kita meneliti gambar yang diambilnya, memang ada kelihatan wajah seakan ‘The Joker’ dan ‘Pennywise’ kan.

Gambar tersebut dengan pantas menjadi viral apabila turut dikongsikan oleh media-media besar Daily Mail, ABC South West, Perthn0w dan banyak lagi p0rtal media tempatan dan antarabangsa. – SAJA GEMPAK.

Kredit: jarvis.s.photography

 

Be the first to comment on "Awan Yang Mengerunkan Muncul Di Langit Sebelum Matahari Terbenam."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*