[VIDEO] Bawa datang jumpa ibu, lelaki rakam geIagat awek ‘nerv0us’ masuk dapur.

Bagi goIongan wanita yang bakal mendirikan rumah tangga, memang gement4r sekiranya teman leIaki mengajak untuk bertemu dengan orang tuanya. Kalau boleh, pelbagai persediaan mahu diIakukan.

Situ4si tersebut terjadi kepada seorang g4dis ini apabila dilihat agak maIu dan gem3ntar ketika mahu membantu ibu teman lelakinya yang sedang sibuk memasak di dapur.

Menerusi apIikasi TikT0k, teman lelakinya @de_danial memuat naik satu video memaparkan GADlS dikenali sebagai Noor Izzati itu cuba menenangkan dirinya sebelum masuk ke bahagian dapur.

“Perempuan memang nerv0us eh nak masuk dapur?” – @de_danial.

Rakaman berdurasi 12 saat itu memaparkan Noor Izzati menjenguk-jenguk ke arah dapur sebelum mendapat ‘keyakinan’ untuk membantu ibu teman lelakinya menyiapkan sebarang keperluan.

Video tersebut meraih satu juta tontonan dan dipenuhi lebih 1,000 komen dalam kalangan warganet yang memberikan pelbagai reaksi terhadap situ4si berkenaan.

Rata-rata warganet mengakui mereka juga akan mengaIami perasaan gement4r jika berdepan situ4si sama apatah lagi akan bakal ibu mentua sudah tentu akan menilai daripada pelbagai sudut.

Mana tidaknya, cara didikan setiap ibu bapa adalah berbeza-beza. Jadi seseorang itu mesti bimb4ng sekiranya ada yang ‘tidak kena’ dengan penerimaan bakal ibu mentua.

“Bangga dengan dia” – @de_danial.

Pandai masak pun tetap tak0t kena ‘judge’

Tak0t tak kena cara je.

Bukan tak0t, tak tau mula dari mana…

Kadang2 nak salam pun ‘nerv0us’, macam mana?

Memang macam-macam rag4m nak jumpa bakal mentua ni, padahaI mereka okey saja. Yang penting ada persefahaman, pandai ambil hati dan saling hormat-menghormati kan!

Sumber: TikTok @de_danial

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Bawa datang jumpa ibu, lelaki rakam geIagat awek ‘nerv0us’ masuk dapur."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*