Setahun Tidur Tak Bangun-Bangun, Akhirnya Si C0mel Ini Menghembuskan Naf4snya Yang Terakhir.

Setelah tertidur selama setahun sejak Julai tahun lalu, kanak-kanak lelaki yang dikenali sebagai Shaka dilap0rkan menghembuuskan nafasnya terakhirnya semalam.

Memetik lap0ran Liputan6, kanak-kanak berkenaan dilap0rkan sudah tertid0r sejak usianya memasuki lapan bulan dan tidak pernah bangun selepas itu.

Tertidur sejak umur 8 bulan.

Berita duka itu diterima daripada laman TikT0k milik b4yi berkenaan, @shaka_17 yang dimuat naik dengan kapsyen “Selamat jalan, surga menantimu nak.“

Menurut lap0ran, Shaka mengh!dap sindr0m ‘Sleeping Beauty’ dimana merupakan g4nngguan neuroI0gi yang menyebabkan pengh!dapnya mengaIami tidur dalam jangka masa lama.

Tidak pernah bangun.

Sepanjang setahun itu, Shaka dikhabarkan tidak pernah sekalipun bangun atau membuka matanya sehingga meningaI dunia pada usia 18 bulan.

Meskipun sentiasa tidur dan tidak meIakukan aktiviti seperti kanak² lain, dia masih mampu makan dan minum apabila disuap oleh ibunya biarpun tidak terjaga atau membuka mata.

Terdahulu, kisah Shaka tuIar dalam kalangan netizen Indonesia kerana mengalami penyak!t ganjil yang mengakibatkan dia tertidur selama setahun.

Salam takziah! Diharapkan kedua ibu bapa kanak-kanak comel ini tabah dan kuat menerima kenyataan pemergian anak mereka yang tersayang.

Sumber: Liputan6.com, TikTok Shaka.

Kredit : BorakDaiIy via lawaksiyot

 

 

Be the first to comment on "Setahun Tidur Tak Bangun-Bangun, Akhirnya Si C0mel Ini Menghembuskan Naf4snya Yang Terakhir."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*