‘Naim Daniel ‘Jual’ Jiwa Kepada SYAlTAN’ – Tuduhan Oleh Penganut Teori K0nspirasi

Naim Daniel, seorang selebriti yang terkenal dengan kelantangannya menyuarakan lsu-lsu marhaen telah ditud0h oleh kumpulan penganvt teori k0nspirasi sebagai salah seorang ‘penjual’ jiwa kepada sy4itan.

Dkwaan ini telah dibuat oleh satu halaman yang dinamakan sebagai Ilmu Eskatol0gi di dalam satu hantaran yang dimuat naik semalam.

Di dalam hantaran tersebut, Ilmu Eskatol0gi membuat dkwaan bahawa Iuka yang ada di bahagian muka Naim adalah ak!bat daripada rituaI ‘s0uI scaIping’. Manakala kced3raan pada tangan kanan pula dikatakan mempunyai kaitan dengan ‘the hidden hands’. Namun dkwaan ini telah disangkaI awal lagi dan kcederaan yang dialami oleh Naim bukannya disebabkan dia menjual jiwanya kepada sy4itan. Tetapi dia trced3ra disebabkan bermain ‘skateboard’.

“Admin: setiap tanda dan bentuk Pasti ada maksudnya mungkin Kita anggap seperti Teori k0nspirasi tapi kalau Kita check Dan Kaji itulah reality. Nasihat admin jangan ambil 100% Dan jangan tolak 100%,” kata admin Ilmu Eskatologi di hantaran yang mendkwa Naim Daniel telah melakukan ‘s0ul scalping’ kepada ibIis.

Dkwaan oleh penganut teori k0nspirasi ini mendapat reaksi yang negatif daripada warganet. Kebanyakan mereka menyeIar dkwaan bahawa Naim Daniel menjual jiwanya kepada ibIis. Manakala sebahagian daripada warganet meminta agar admin Ilmu Eskatologi untuk keluar dari kepompong dan bergaul dengan ramai orang kerana Iuka yang ada di muka Naim adalah disebabkan bermain ‘skate’.

“Benda paling bod0h aku dengar hari ni. Naim jatuh main skate depan mata aku dan aku sendiri yang hantar dia pi hospital. Then ada mangkuk kata dia masuk iIIuminati siap buat souI scaIping dengan dajjaI. Kelakar giIa!” Kata Razaisyam, pengarah filem CEO dan siri televisyen Sembil9n.

“Ini mengarut, jadi orang tidak boleh ada Iebam pada mata kerana nanti mereka akan jadi sebahagian daripada iIIuminati? Dan penafian anda ‘jangan ambil 100% dan jangan tolak 100%’ – jika anda tidak pasti tentangnya jangan mengada-adakan benda yang tiada,” kata warganet yang lain.

Sejak masuknya tahun 2020 dan kini kita berada di tahun 2022, kumpulan penganut teori k0nspirasi mula tumbuh mekar dan menampakkan belang mereka. Pelbagai teori tanpa pembuuktian mula tumbuh dan kebanyakannya adalah hanya dkwaan semata-mata. Tambah lagi sejak pandemik C0VID-19 meIanda dunia, kumpulan ini mendapat perhatian ramai dengan teori tanpa kajian ilmiah.

Untuk rekod, setakat lap0ran ini ditulis, Naim tidak lagi memberikan apa-apa kenyataan mengenai dkwaan ini.

Sumber vocket

Be the first to comment on "‘Naim Daniel ‘Jual’ Jiwa Kepada SYAlTAN’ – Tuduhan Oleh Penganut Teori K0nspirasi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*