[VIDEO] Ya Allah.. Rayu Doa Orang Ramai. Mukhriz Dedah Keadaan Terkini Ayah Beliau Tun Mahathir.

Kuala Lumpur – Keadaan kesihatan bekas Perdana Mnteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang dimasukkan ke Institut Jant0ng Negara IJN dikatakan membimb4ngkan.

Perkhabaran itu mula dikongsi orang ramai di media sosiaI hari ini, namun tiada sebarang kenyataan rasmi dikeluarkan oleh ahli keluarga mahupun lndividu terdekat.

Ketika ini, pengamal media mula berkumpul di hadapan IJN di sini, bagi mendapatkan perkembangan kesihatan Ahli Parlimen Langkawi itu.

Pada 7 Januari lalu, Dr Mahathir kali kedua dimasukkan ke IJN bagi menjalani pr0sedur perubatan elektif dan dilap0rkan semakin pulih.

Sebelum itu pada Disember, beliau dilaporkan dimasukkan ke h0spital sama sebelum dibenarkan keluar selepas beberapa hari menjalani raw4tan dan pemeriksaan lanjut.

Marina Beritahu Keadaan.

Anak perempuan bekas Perdana Mnteri Tun Dr Mahathir Mohamad, Datin Paduka Marina Mahathir menjelaskan bapanya dalam keadaan stabil.

“Sejak dua hari yang lepas, Tun Dr Mahathir Mohamad dirawat di Institut Jant0ng Negara IJN lanjutan pr0sedur elektif yang berjaya dilaksanakan pada 8 Januari 2022.

“Keadaan beliau kini stabil dan memberi resp0n yang baik kepada rawatan. Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali serta keluarga memohon agar rakyat mendoakan supaya beliau segera sembuh sepenuhnya,” katanya menerusi kenyataan, hari ini.

Sehingga kini wakil media masih berkumpul di pekarangan IJN dan diIarang memasuki pusat itu bagi mengikuti dekat perkembangan Dr Mahathir.

Terdahulu, jurucakap pejabat Dr Mahathir mengesahkan bekas Perdana Mnteri itu dirawat di Unit Penjagaan K0ronari CCU, IJN.

Mukhriz Pohon Doa.

 

sumber: HM/OM

Be the first to comment on "[VIDEO] Ya Allah.. Rayu Doa Orang Ramai. Mukhriz Dedah Keadaan Terkini Ayah Beliau Tun Mahathir."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*