[VIDEO] PeIakon PopuIar Taiwan MenigaI Dunla,Dan Mwasiatkan RM3000,000 dan Perhiasan Emas Kepada Pembantu Rumah lndonesia.

NAMA pelakon Taiwan Chen Sung-Young menjadi sebutan setelah dilap0rkan menigaI dunla pada 17 Disember lalu.

Selain khabar kem4tiannya, pelakon berusia 80 tahun itu turut memberikan sebanyak 2 juta TWD (RM302,000) kepada pengasuhnya, seoarang wanlta musIim.

NAMA pelakon Taiwan Chen Sung-Young menjadi sebutan setelah dilap0rkan menlnggaI dunla pada 17 Disember lalu.

Selain khabar kem4tiannya, pelakon berusia 80 tahun itu turut memberikan sebanyak 2 juta TWD (RM302,000) kepada pengasuhnya, seoarang wanlta musIim.

Chen memilih untuk bersara daripada bidang lakonan kerana keadaan kesihatannya yang semakin mer0sot pada 2000 dan kemudiannya mengalami str0k pada 2006.

Bagaimanapun, Chen memilih untuk tidak berkahwln dan tidak mempunyai anak.

Namun dalam beberapa tahun terakhir, dia sangat rapat dengan Yule dari lndonesla dan sudah menganggap wanita itu sebagai anak sendiri.

Sebelum menigaI dunla, Chen berjanji akan memberikan yang terbaik untuk Yule kerana dia telah menjaganya dengan baik selama ini.

Chen berbuat demikian supaya pengasuhnya dapat membeli tanah dan membina perniagaan apabila dia pulang ke lndonesia.

Dalam pada itu, Chen juga pernah memberikan sejumlah perhiasan emas bernilai 1.2juta TWD (RM180,000) kepada Yule. TAIWAN NEWS

Video:

Sumber/Kredit: mstar, transformasi.

Via klviral

 

Be the first to comment on "[VIDEO] PeIakon PopuIar Taiwan MenigaI Dunla,Dan Mwasiatkan RM3000,000 dan Perhiasan Emas Kepada Pembantu Rumah lndonesia."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*