Ramai Mar4h Ibu Tangmo Nida Terima RM3.8 Juta Tapi semua Senyap lepas Panida Bersuara.

MULA-MULA simpati, kini ramai netizen mar4h dengan tindakan ibu aktres Tangm0 Nida, Panida Siriyudthayothin yang memaafkan dua susp3k kem4tian anaknya selepas memberi wang pampasan berjumlah RM3.8 juta.

Keputusan Panida memaafkan dua susp3k iaitu pemandu bot laju Phaiboon Roberts serta Danupat ‘Por’Lerttaweewit (pemilik pengusahaan bot laju) mengejutkan ramai pihak.

Menurut Panida ketika muncul dalam temu bual di Channel 3 pada Jumaat, dia menerima permohonan maaf selepas dua individu itu kerap menghubunginya dan mengaku kesaI dengan apa yang berIaku.

“Por seorang lelaki yang sopan. Dia sentiasa menghubungi saya, menang!s setiap hari, dan saya akan menerima pampasan atas pemergian mendiang.

Dia memberitahu saya untuk mengira pendapatan Tangmo Jika Tangmo menerima tawaran berlakon dengan harga 800,000 hingga 1 juta baht setiap siri,

“Jika dia masih hidup selama 30 tahun lagi, dia mungkin akan mendapat lebih daripada jumlah itu,” kata Panida menerusi laporan Coconuts.co

Sebelum ini, Panida tidak memaafkan semua yang terlibat malah dia juga tidak percaya punca kem4tian anaknya berlaku kerana kemaIangan.

Akibat kecuaian pemandu bot bernama Phaiboon Roberts, Tangmo Nida dipercayai tergeIincir masuk ke dalam sungai dan hanya ditemui selepas 36 jam pencarian.

Mengikut s4ksi iaitu nelayan yang berdekatan kawasan kejadian, mereka melihat sendiri bagaimana bot laju itu berpusing dengan sangat laju dan tidak terkawal.

Rakan baik Tangmo dedah pengurus meniipu.

Dalam pada itu, seorang rakan baik Tangmo Nida iaitu Surattanawee ‘Bow TK’ Suviporn tampil membidas kenyataan pengurus mendiang, Idsarin ‘Gatick’ Juthasuksawat atau Kratik.

Surattanawee yang merupakan saksi baharu itu menud0h Kratik memutarbelitkan cerita berhubung kem4tian Tangmo.

Kratik ialah pengurus Tangmo dan merupakan salah seorang daripada lima rakan di dalam bot laju ketika mendiang terjat0h dan hiIang di dalam Sungai Chao Phraya.

Surattanawee kemudian bercakap kepada pemberita mengenai pertemuannya dengan Kratik di Kelab Bot NBC iaitu lokasi di mana bot laju itu disimpan di daerah Muang, wilayah Nonthaburi, seperti yang dilihat pada rakaman kamera keseIamatan pada 24 Februari lalu.

Bekas penyanyi kumpulan pop Triumphs Kingdom berkata, dia baru tampil memberi kenyataan kerana ingin menunggu Kratik membuat kenyataan terlebih dahulu.

Dia mendkwa apa yang dikatakan pengurus Tangmo itu tidak sepadan dengan apa yang telah diperkatakan kepadanya malah yakin fakta-fakta yang menyelubungi tragedi itu telah diputarbelitkan.

Menurutnya, dia menemani Kratik ke balai p0lis untuk memberikan kenyataan sebelum memandu pengurus wanita itu ke rumahnya.

“Saya berada di dalam kereta bersama Kratik selama kira-kira satu jam. Saya bagaimanapun tidak akan mendedahkan butiran perbualan kami,” katanya seperti dipetik Bangkok Post.

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Ramai Mar4h Ibu Tangmo Nida Terima RM3.8 Juta Tapi semua Senyap lepas Panida Bersuara."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*