Terengganu DlANlAYAl Kawan Baik Sendiri Seakan Tangm0, Susp3k Pembun0han Siti Nur Surya Mengaku Tak BersaIah.

Dua tahun lepas, rkyat Malaysia dikejutkan dengan k3s pembun0han yang melibatkan seorang gadis iaitu Allahyrhamah Siti Nur Surya yang dijumpai m4ti dibun0h dalam kejadian s4mun. Kejadian ng3ri itu berlaku di Kampung Lubok Batu, Telemong, Terengganu.

Namun begitu, hasil sias4tan mendapati dalang utama bagi k3s yang merag0t ny4wa remaja berusia 19 tahun itu adalah rakan karibnya sendiri.

K3s pembun0han Siti Nur Surya sama dengan Tangm0?

Namun siapa sangka, kes berkenaan hampir serupa dengan lnsiden yang melibatkan selebriti terkenal Thailand, Tangm0 Nida yang didkwa dikhi4nati oleh kawan sendiri sehingga sanggup ‘menjual’ Tangm0 kepada seorang orang kaya yang berpangkat VVIP tanpa pengetahuan artis tersebut.

Menerusi lap0ran Sinar Harian, puunca susp3k yang dikenali sebagai Siti Nur Athirah nekad untuk membun0h mngsa adalah kerana tidak berpuas hati dengan kata mengata dan sind!r menyind!r sebelum ini.

Menurut Ketua P0lis Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud, pada awalnya susp3k datang ke balai p0lis ditemani ibunya untuk membantu sias4tan, namun hasil keterangan remaja terbabit didapati mencvrigakan.

Hasil pendedahan, susp3k memaklumkan dia pergi ke rumah mngsa kira-kira jam 9 pagi dan bersembang di ruang tamu sebelum berlaku perselisihan faham sehingga tercetvsnya pergel0tan di antara mereka.

Susp3k kemudian mengambil sebilah pis4u yang ada di ruang tamu sebelum menced3rakan mngsa dalam pergel0tan itu.

Dalam pada itu, pihak p0lis turut memaklumkan bahawa mereka menemui beberapa barangan yang diambil daripada rumah mngsa termasuk peralatan solek dan wang tunai. Hasil pemeriksaan ke atas tubuh badan susp3k mendapati terdapat beberapa kesan keced3raan di bahagian tub0hnya.

Mengaku tak bersalah.

Walau bagaimanapun, susp3k dihadapkan ke Mhkamah Tinggi Kuala Terengganu atas pertud0han membun0h rakan karibnya pada dua tahun lalu.

Gadis berusia 21 tahun itu mengaku tidak bersalah sebaik sahaja kertas pertud0han selesai dibacakan di hadapan Hakim Datuk Hassan Abdul Ghani.

Susulan daripada itu, tertud0h didkwa mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan yang membawa huk0man m4ti mandat0ri jika didapati bersalah.

Terdahulu, m4yat Siti Nur Surya ditemui m4ti berIumuran dar4h di ruang tamu oleh adik bongsunya sewaktu pulang dari sekolah.

Sumber : KosmoSinar HarianBerita Harian

Be the first to comment on "Terengganu DlANlAYAl Kawan Baik Sendiri Seakan Tangm0, Susp3k Pembun0han Siti Nur Surya Mengaku Tak BersaIah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*