[VIDEO] Netizen ‘Tepuk Dahi’ AKSl Gadis Bergelek Dipersembah Pada Majlis Akhir Tahun Sekolah Tahfiz.

TEPUK dahi! Itu antara reaksi netizen apabila tersebar AKSl tiga wanita yang ‘asyik’ bergelek dalam satu majlis dipercayai anjuran sebuah madrasah

Baru-baru ini tuIar di media sosiaI  memaparkan AKSl tiga wanita yang ‘sakan’ bergelek dalam satu majlis anjuran sebuah madrasah

Video tersebut dimuat naik di Instagram @memomedsos dan jelas kelihatan tiga wanita bertudung serta berkaca mata menari dan bergelak di atas sebuah pentas.

AKSl tarian itu dipercayai turut dirakam oleh pengunjung majlis tanpa rasa serba salah.

Sekali pandang, tidak ada yang peIik dengan tarian tiga wanita muda itu namun jika diperhatikan betul-betul, kain rentang di latar belakang pentas menimbulkan keraguan.

Kain rentang yang dilekatkan pada latar belakang pentas itu tertulis Haflah Akhir Sanah yang bermaksud sambutan akhir tahun persekolahan di sebuah madrasah.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh memomedsos (@memomedsos)

Perbuatan itu dianggap tidak sopan ini mendapat kec4man netizen yang mempersoalkan adakah ini pr0duk sekolah madrasah generasi kini. Dalam video tersebut, kelihatan tiga remaja perempuan menari meniru gerakan tarian yang menjadi viral di TikT0k iaitu tarian ‘parg0y’.

Kelihatan dua remaja memakai pakaian sedondon manakala remaja di bahagian tengah memakai baju hitam dan bertopi putih. Pada mulanya, mereka semangat melakukan pergerakan yang sama seperti yang tular di TikT0k. Tidak lama kemudian, mereka menukar step tarian tersebut.

Dua remaja yang memakai pakaian sedondon kemudian mencangkung manakala remaja di tengah itu terus menari dan sesekali bergoyang. Video tersebut sudah tentunya mengundang kec4man netizen. Mereka beranggapan tarian tersebut tidak sesuai dan tidak sopan dilakukan di madrasah serta untuk tontonan umum

Antara k0men netizen.

“Inilah contoh masyarakat akhir zaman, produk ‘TikT0k’ sekolah madrasah,” tulis seorang pengguna media sosial.

“Kasihan ibu bapa tiga remaja ini dengan perbuatan anak-anak mereka,” k0men seorang lagi.

Sumber:Agensi

 

Be the first to comment on "[VIDEO] Netizen ‘Tepuk Dahi’ AKSl Gadis Bergelek Dipersembah Pada Majlis Akhir Tahun Sekolah Tahfiz."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*