[VIDEO] Bakal didkwa tanam g4nja, Yasin Sulaiman kirim salam kepada Syed Saddiq.

Selepas lama berteka-teki, akhirnya ramai yang tahu siapa gerangan penyanyi nasyid yang disy4ki memiliki dan menanam g4nja di kondominium miliknya di Kota Damansara.

Yasin Sulaiman, 47 telah hadir ke k0mpleks mhkamah Petaling Jaya kira-kira jam 10 pagi tadi.

Tiba di mhkamah.

Menerusi video yang dikongsikan Bernama, penyanyi dan juga k0mposer itu telah memakai baju T-shirt berkolar hitam sambil berjalan diiringi oleh beberapa angg0ta p0lis.

Kirim salam YB Syed Sadiq.

Dia juga sempat bercakap kepada media dengan meminta menyampaikan salam kepada ahli Parlimen Muar, YB Syed Saddiq Syed Abdul Rahman ketika melalui sekumpulan wartawan dan jurugambar.

“Kirim salam pada YB Syed Saddiq, minta dia segerakan kelulusan kan4bis untuk perubatan di parlimen,” kata Yasin ringkas.

Terdahulu, kegiatan penyanyi itu yang mengusahakan ‘Iadang mini’ di kond0miniumnya telah dis3rbu oleh pihak p0lis dan menemui 17 pokok g4nja ditanam di dalam rumah.

Pihak p0lis juga menemui satu bekas pIastik berwarna biru atau hitam di dalamnya terdapat dua plastik lutsinar berisi daun kering disy4ki g4nja seberat 214 gram di dalam rumah berkenaan dan ujian air kencing turut mendapati penyanyi itu positif g4nja.

Difahamkan, dalam pr0siding pertud0han hari ini, Yasin yang berusia 47 tahun akan ditud0h mengikut Sksyen 39B dan 6B Akta D4d4h Berbah4ya 1952 yang mana setiap satu daripadanya didkwa masing-masing di Mhkamah Majistret dan S3syen.

Sumber: Bernama (Diana Barka)

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Bakal didkwa tanam g4nja, Yasin Sulaiman kirim salam kepada Syed Saddiq."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*