[VIDEO] Setelah DlSlASAT, Akhlrnya P0lis Dedah Keadaan Tub0h Nur Diyanah Lepas Dipuk0l Y0utuber Sampai Tak Berny4wa.

P0lis menahan seorang Y0utuber dan tiga rakannya bagi membantu sias4tan berhubung kejadian teman wanita Youtuber itu, ced3ra par4h dipuk0l sebelum men!nggaI dunia, dalam kejadian di Teluk Kumbar di sini Sabtu lalu.

Ketua P0lis Daerah Barat Daya Superintendan Kamarul Rizal Jenal berkata empat lelaki berusia 23 hingga 28 tahun itu ditahan sekitar Teluk Kumbar dua hari lepas dan semalam bagi membantu sias4tan k3s bun0h tersebut.

“P0lis menerima lap0ran daripada seorang d0ktor di Hspital Balik Pulau (HBP), di sini pada jam 10.39 malam Sabtu memaklumkan seorang wanita berusia 20 tahun dibawa ke h0spital itu selepas tidak sedarkan diri dan berada dalam keadaan krtikaI.

“Pemeriksaan ke atas mngsa mendapati terdapat kesan leb4m di kep4la dan seluruh tub0hnya sebelum wanita itu dihantar ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk rawatan lanjut berikutan keadaannya kritkaI,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya, mngsa yang juga seorang Youtuber men!nggal dunia pada 3 April ketika menerima rawatan di HPP dan susulan itu p0lis menahan empat lelaki berkenaan bagi membantu sias4tan.

Kamarul Rizal berkata, empat lelaki itu direm4n sehingga 11 April ini bagi membantu sias4tan dan k3s tersebut disi4sat mengikut Sksyen 302 Kanun Kes3ksaan iaitu kesalhan bun0h.

Terdahulu media melap0rkan, wanita itu mengalami keced3raan par4h dipercayai dipuk0l teman lelakinya sebelum mngsa men!nggal dunia dan kejadian tersebut berlaku selepas pasangan kekasih tersebut bertengk4r disy4ki bermotifkan cembvru.

Mngsa dan teman lelakinya menumpang di rumah sewa rakan mereka sejak tiba di negeri ini 27 Mac lalu untuk video laman YouTube mereka. Difahamkan wanita itu berasal dari Melaka.

Pergad0han membabitkan pasangan itu dipercayai bermula dengan pertengk4ran sebelum teman lelakinya dikatakan memuk0l mngsa dengan objek tumpul sehingga tidak sedarkan diri dan wanita tersebut dikejarkan ke HBP namun dirujuk ke HPP untuk rawatan lanjut sebelum meningg4l dunia.

Lelaki Ini Dedahkan Kenapa Youtuber Sanggup berbuat demikian.

Kenal waktu di Henry Gurney, lelaki dedah sikap sebenar Jamal hingga nekad puk0l kekasih?

Beberapa hari lalu, kita dikejutkan dengan satu trag3di menyayat hati apabila seorang gadis berusia 20-an disahkan men!nggal dunia selepas dipercayai dipvk0l oleh kekasihnya bernama Jamal.

Walaubagaimanapun, p0lis melap0rkan telah menahan susp3k bersama tiga orang lagi rakannya bagi membantu sias4tan.

Kenalan kongsi kronol0gi kejadian.

Tidak terhenti di situ, seorang ‘Youtuber’ terkenal iaitu Izzad Daniel yang juga merupakan pakar motivasi berkesempatan berkongsi kronol0gi k3s yang menimpa Jamal dan arwh kekasihnya.

‘0verth!nking’ jadi punca kekasih dipuk0l.

Difahamkan, telah berlaku sedikit perselisihan faham antara Jamal dan arwh apabila wanita berkenaan dikatakan tidak berkomunikasi dengannya.

Hal itu menyebabkan Jamal berasa kurang senang, ditambah pula apabila mendapati lelaki berkenaan sudah tiga ke empat hari tidak tidur hingga dia berhaIusinasi.

“Perempuan ni tak tanya dia macam selalu contohnya you dah makan? Buat apa tu?”

Bukan sahaja bertindak memuk0l, Jamal juga dikatakan telah mengam0k di h0spital kerana halusin4sinya dan kesan daripada pengambilan d4d4h.

Bagitahu kawan mngsa dah par4h.

Sewaktu kejadian, Jamal sempat memberitahu salah seorang kenalannya bernama Adi, memaklumkan keadaan kekasihnya selepas dipuk0l dan lantas membawanya ke h0spital untuk mendapatkan rawatan.

Namun, Jamal didapati telah menyaIahgunakan nombor telefon bimbit lndividu lain yang dikenali dengan gelaran ‘J0ker’ hingga akhirnya pemilik nombor berkenaan dipanggil p0lis kerana disy4ki turut terIibat.

Bukan itu sahaja, peristiwa arwh dipuk0l juga berlaku di rumah J0ker membuatkan dia turut terkena tempiasnya.

“Waktu kejadian, J0ker tak ada kat rumah sebab dia balik kampung… Sampai kampung dia terdetik nak balik rumah…”

“J0ker ni niatnya nak bantu Jamal sebab masa tu dia baru keluar Henry Gurney. Dia sediakan rumah, bagi kerja tapi dibalas dengan taik.”

Menurut Izzad, Jamal mengenali kekasihnya di Henry Gurney dan perkenalan mereka bertambah akrab selepas kedua-duanya dibebaskan.

Arwh berasal dari Melaka dan berhasrat ke Pulau Pinang untuk mencari kerja.

Namun, kejadian lain pula yang menimpanya selepas dia ditemui m4ut dalam keadaan angg0ta badannya dipenuhi Iebam, kesan daripada tindakan lelaki berkenaan.

Sumber: bernama/ redaksi

Be the first to comment on "[VIDEO] Setelah DlSlASAT, Akhlrnya P0lis Dedah Keadaan Tub0h Nur Diyanah Lepas Dipuk0l Y0utuber Sampai Tak Berny4wa."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*