Ianggar MATl 8 remaja basikal lajak, wanita dipenj4ra 6 tahun & d3nda RM6,000

Oktober tahun lalu, Mhkamah Majistret Johor Bahru telah mengekalkan keputusan untuk melepas dan membebaskan Sam Ke Ting, 27 atas kesaIahan memandu secara melulu sehingga menyeb4bkan kem4tian lapan remaja berbasikal lajak kira-kira lima tahun lalu.

Mengenepikan keputusan melepas dan membebaskan Mhkamah Majistret.

Walau bagaimanapun, menerusi Harian Metro, Mhkamah Tinggi Johor Bharu hari ini memerintahkan kerani wanita itu dipenja4ra enam tahun dan did3nda RM6,000.

Ia sekali gus mengenepikan keputusan yang dibuat Mhkamah Majistret pada tahun lalu. Keputusan tersebut diputuskan oleh Hakim Datuk Abu Bakar Katar ketika keputusan rayuan k3s berkenaan di Mhkamah Tinggi hari ini (Rabu).

Menurut Hakim dalam keputusannya, pendkwaraya telah berjaya memutuskan k3s prima facie di akhir k3s pendkwaan. Oleh sebab itu, mhkamah tinggi turut memerintahkan tertud0h untuk membela diri.

Difahamkan, mhkamah bicara didapati terkhilaf dalam menimbangkan semula lsu dibangkitkan di akhir k3s pendkwaan berkaitan identiti pemandu kereta, kebolehterimaan eksibit dan tiada pengecaman atas mngsa.

Untuk makluman, kejadian yang merag0t 8 remaja bawah umur itu berlaku di Jalan Lingkaran Dalam, Johor Bahru, pada 3.20 pagi 18 Februari 2017.

Mereka yang m4ut adalah Mohamad Azrie Danish Zulkefli, 14; Muhamad Shahrul Izzwan Azzuraimie, 14; Muhammad Firdauz Danish Mohd Azhar, 16; Fauzan Halmijan, 13; Mohamad Azhar Amir, 16; Muhammad Harith Iskandar Abdullah, 14; Muhammad Shahrul Nizam Marudin, 14 dan Haizad Kasrin, 16.

Sumber: Harian Metro (Mohamed Farid Noh)

Via omm

Be the first to comment on "Ianggar MATl 8 remaja basikal lajak, wanita dipenj4ra 6 tahun & d3nda RM6,000"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*