“Itulah peguam yang nak mer0mpak duit saya sebanyak RM900k…” -Nabila Huda

Sejak kebelakangan ini, kec0h di media sosiaI perihal ‘peguam’ yang dikatakan mengeluarkan beberapa info berkenaan ‘isu dalaman’ tentang salah satu k3s yang sedang hebat diperkataan.

Peguam tersebut juga telah menjadi salah seorang wakil kepada Orang Kena Tduh (OKT) sehingga mendapat kec4man ramai lebih-lebih lagi tindakannya mengeluarkan beberapa kenyataan di media soslal serta dipercayai ‘k0yak’ setelah dihent4m netlzen.

Nak s4man sampai RM900k?

Disebabkan wajahnya kerap ‘lalu lalang’ di hampir semua media soslal ketika ini, selebriti terkenal, Nabila Huda Suhaimi atau lebih mesra disapa Abil telah membuka cerita perihal dirinya yang pernah mempunyai ‘urusan’ dengan pegvam wanita terbabit.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Nabila Huda (@kupu_kupu)

Dalam luahannya di Twitter, pengacara Melodi itu mendkwa peguam tersebut adalah individu yang mahu meny4mannya sehingga mencecah RM900,000 beberapa bulan lepas.

Tak tahu kena s4man, tapi media dah tahu. Rupa-rupanya…

Tambah Abil lagi, ketika itu dia sama sekali tidak mengenali peguam berkenaan dan tidak tahu dirinya akan disaman kerana kenyataan tersebut hanya diketahui menerusi media.

Menurutnya, dia pelik mengapa pihak media mengetahui terlebih dahulu berbanding dirinya kerana dia adalah lndividu yang ingin dis4man.

Rupanya, peguam berkenaan dipercayai menghantar kenyataan bahawa selebriti itu akan dis4man kepada media terlebih dahulu daripada mengirimkan surat s4man itu kepadanya.

Terus tanya pihak media.

Anak kepada rocker terkenal Amy Search itu juga turut mendedahkan bukti mesej yang dikirim kepada pihak media untuk mengetahui siapakah yang memberikan kenyataan berhubung isv s4man meny4man ini kerana dia sendiri tidak mengetahui perkara berkenaan.

Terus tanya pihak media.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Nabila Huda (@kupu_kupu)

Anak kepada rocker terkenal Amy Search itu juga turut mendedahkan bukti mesej yang dikirim kepada pihak media untuk mengetahui siapakah yang memberikan kenyataan berhubung isv s4man meny4man ini kerana dia sendiri tidak mengetahui perkara berkenaan.

Bukan nak burukkan keadaan, cuma rlmas balik2 muka dia

Walau bagaimanapun, Abil sama sekali tidak berniat untuk mengeruhkan keadaan namun sekadar meluahkan rasa ‘rlmas’ apabila wajah peguam tersebut kerap kali muncul di timeline media soslalnya.

Tambahnya, dia berasa travma dengan episod hltam yang dilalui tempoh hari kerana merasakan individu tersebut cuba menabur pasir ke periuk nasinya serta mahu ‘mer0mpak’ hasil kerja kerasnya dengan melayangkan s4man secara tiba-tiba.

Dah2 la cari publisiti

Justeru itu, Nabila Huda sempat menitipkan pesan supaya berhentilah mencari populariti dengan cara murah kerana menjadi terkenal bukan sesuatu yang mudah.

Dia turut menegaskan sekali lagi yang pendedahan tersebut bukan berniat untuk menambah beban ke atas peguam tersebut tetapi memintanya untuk muhasabah diri supaya tidak mengej4r hidup mewah dengan cara mudah.

Dia memang suka publisiti kot

Menjengah keruangan komen, rata-rata warganet mengakui perasan akan sosok peguam terbabit. Mereka juga turut mengeluarkan pendapat masing-masing dan kebanyakan daripada mereka menyedari yang pegvam itu memang selalu mengambil k3s berkaitan selebriti serta kontr0versi.

Dia juga aktif di media soslal berkongsi perihal-perihal k3s yang sedang dikendali dan baru-baru ini dilihat sedikit ‘k0yak’ selepas tindakannya bergambar bersama OKT mendapat kec4man ramai.

Sumber :Twitter abilsuhaimi

Be the first to comment on "“Itulah peguam yang nak mer0mpak duit saya sebanyak RM900k…” -Nabila Huda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*