[VIDEO] Influencer akui lsu terima duit paIsu dari f0under pr0duk hanya ‘marketing’

Sejak minggu lalu, tuIar di media sosiaI seorang influencer mengamuk apabila diberi duit paIsu oleh seorang founder pr0duk.

Momen pergad0han tersebut dikongsikan influencer itu di akaun TikT0k miliknya sehingga mendapat pelbagai maklum balas daripada netizen.

Kebanyakan mereka menud0h bahawa kejadian tersebut hanya satu strategi pemasaran kerana sudah mengenali kerenah kedua-duanya yang sering membuat k0nten marketing.

K3s gad0h dapat duit paIsu

Walau bagaimanapun, menerusi beberapa p0sting influencer tersebut di TikT0k, dia telah menjelaskan contoh duit palsu yang diterima dan menjawab persoalan netizen mengapa tidak membuat laporan p0lis terlebih dahulu sebelum menyer4ng founder pr0duk berkenaan.

Mengaku memang marketing.

Namun begitu, tekaan netizen tepat kerana apa yang mereka lakukan sebelum ini memang marketing sahaja selepas satu potongan video ketika influencer itu sedang membuat live di media sos!al tular apabila dia mengakui ia sudah diranc4ng.

Menerusi TikTok @dayahae_, influencer yang menggunakan nama Puteri Sari itu memaklumkan ada masalah lain selepas video mereka mendapat perhatian tempoh hari.

 

Patutnya cuma tiga hari…

Menurutnya, pada awal ‘drama’ mereka semuanya dalam keadaan baik dan mereka juga sepakat hal tersebut akan berlangsung selama tiga hari sahaja memandangkan dia mempunyai banyak lagi kerja yang harus diselesaikan.

Namun, pihak founder produk itu dilihat seakan sengaja membiarkan masalah tersebut berlarutan dan mengg4ngu perjalanan kerjanya.

Bangga jadi pencetus fitn4h.

Walau bagaimanapun, video tersebut hanyalah potongan daripada live yang dibuat dan cerita asal tentang kejadian itu tidak dijelaskan dengan tepat.

Susulan daripada itu, ramai yang mengakui sudah menyedari marketing samp4h yang dibuat oleh mereka sedari awal lagi. Mana tidaknya, banyak kejanggalan dilihat menerusi video yang dikongsikan di TikT0k lebih-lebih lagi m0men pergad0han yang nampak sangat paIsu.

Dah agak dah sebab tak pergi report p0lis.

Dulu orang tak0t kena fitn4h, sekarang fitn4h diri sendiri.

Lepas ni dia cakap apa2 malas nak percaya.

Bila akhir zaman fitn4h dicipta sendiri.

Sumber: TikTok @dayahae_

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Influencer akui lsu terima duit paIsu dari f0under pr0duk hanya ‘marketing’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*