HiIang ketika ‘open house’, ibu terduduk lihat m4yat anak ditemukan Iemas

Kanak-kanak perempuan yang dilap0rkan hil4ng di rumah rakit milik bapanya di Bukit Rangin, Kuantan sejak Jumaat ditemukan Iemas di sungai berhampiran kira-kira jam 11.35 pagi tadi.

Menurut lap0ran Utusan Online, mngsa Siti Nur Athhiya Sofea Muhammad Sukri yang berusia tiga tahun ditemukan angg0ta Operasi mencari dan menyelamat (SAR) pada jarak 1.5 kilometer dari lokasi rumah rakit tersebut.

Pegawai Perhubungan Awam, Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, mngsa ditemukan timbul di permukaan air itu masih dalam keadaan sempurna.

“Operasi hari ini menumpukan pencarian secara ‘surface searching’ setelah melewati 36 jam dari masa kejadian selain melakukan beberapa kali selaman untuk mencari mngsa.
“Mngsa dijumpai  b0mba dengan bantuan beberapa agensi lain sejauh 1.5 kilometer dari tempat dia dilaporkan hil4ng,” katanya hari ini.

Terdahulu, media melap0rkan mngsa yang mesra dipanggil Tia itu dikhuatiri Iemas ketika mereka sekeluarga sedang mengadakan sambutan hari raya di lokasi berkenaan.

Selain itu, kelihatan juga foto ibu mngsa Rita Iderawati Daud yang terduduk hiba sebaik mengec4m m4yat anaknya di depan mata. Salam takziah diucapkan!

Sumber: Utusan Online (Diana Surya Abd Wahab)

Via omm

Be the first to comment on "HiIang ketika ‘open house’, ibu terduduk lihat m4yat anak ditemukan Iemas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*